Polityka prywatności i dane osobowe

  1. Dane osobowe przekazywane nam przez klienta są przetwarzane przez firmę: Wydawnictwo PROMIC, ul. Św. Bonifacego 9/1, 02-914 Warszawa, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku.

  2. Dane osobowe przetwarzane będą przez Sprzedawcę wyłącznie na podstawie upoważnienia do przetwarzania danych oraz wyłącznie w celu realizacji zamówień lub usług świadczonych drogą elektroniczną przez Sprzedawcę oraz innych celach określonych w Regulaminie.

  3. Dane osobowe przekazane Sprzedawcy podawane są mu dobrowolnie, z tym jednak zastrzeżeniem, że niepodanie określonych w Regulaminie danych w procesie Rejestracji uniemożliwia Rejestrację i założenie Konta Klienta oraz tym samym uniemożliwia rejestrację w e-Sklepie i zawarcie Umowy o Świadczenie Usług i Umowy Sprzedaży.

  4. Klient ma prawo dostępu do swoich danych oraz do ich modyfikowania i uzupełniania. Powierzone nam dane są przechowywane i zabezpieczone zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach prawa.

  5. Sprzedawca nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa lub też na wniosek sądu, prokuratury, policji lub innego uprawnionego organu, w przypadku naruszenia przez Klientów przepisów prawa.

  6. Sprzedawca zastrzega sobie prawo do ujawniania współpracującym ze Sprzedawcą firmom i serwisom internetowym zbiorczych, ogólnych zestawień statystycznych dotyczących Klientów. Zestawienia takie dotyczą oglądalności Stron Internetowych Sklepu i nie zawierają danych osobowych Klientów.

  7. Sprzedawca stosuje mechanizm plików ‘cookies’, które podczas korzystania przez Klientów ze Stron Internetowych Sklepu, zapisywane są przez serwer Sprzedawcy na dysku twardym urządzenia końcowego Klienta.

  8. Stosowanie plików ‘cookies’ ma na celu poprawne działanie e-Sklepu na urządzeniach końcowych Klientów. Mechanizm ten nie niszczy urządzenia końcowego Klienta oraz nie powoduje zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych Klientów ani w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urządzeniach. ‘Cookies’ nie mają na celu identyfikacji Klientów.

  9. Sprzedawca stosuje mechanizm plików ‘cookies’ w celu:

    1. zapamiętania informacji o urządzeniach końcowych Klientów;

    2. weryfikacji i rozwoju swojej oferty;

    3. optymalizacji oferty przekazywanej Klientowi;

    4. statystycznym.

  10. Każdy Klient może wyłączyć mechanizm ‘cookies’ w przeglądarce internetowej swojego urządzenia końcowego. Sprzedawca przypomina jednak, że wyłączenie ‘cookies’ może spowodować utrudnienia lub uniemożliwić korzystanie e-Sklepu.

Sklep internetowy Shoper.pl